Почивки и екскурзии от Старри Травел

Почивки и екскурзии в Гърция от Старри Травел

Гърция | Почивка на о-в Евия 2016 BUS | Stefania Beach

Stefania Beach се намира в селището Амаринтос, на 5 км. от Еретрия. На брега на морето. Към хотела има дълга плажна ивица, но в близост се намира и един от известните плажове на о-в Евия / в самото селище, в другия край /.

Плажът е на 0 м. с пясък и дребни камъчета, чадъри и шезлонги / безплатно /.

Басейни: 1 басейн с морска вода.
Заведения: ресторант - изхранванията са на блок маса. Предлага се и програма "ALL Inclusive"
Стаи: 25 м2 ; всички с изглед към морето; кабелна телевизия; сешоар; мини бар; балкон; централен климатик.

Програма ALL Inclusive: Закуска 7:30 - 10:00; Обяд: 12:30 - 14:00 ч.; Вечеря: 19:30 - 21:30 ч. в основен ресторант, блок маса. По време на обяда и вечерята: безалкохолни напитки, наливна бира и домашно вино.
Студени и топли снаксове на бара: 10:30 - 12:00 ч и от 16:00 - 17:30 ч.
Напитки на бара: безлимитни: безалкохолни напитки, наливна бира, домашно вино, чай, филтър кафе, узо и бренди до 23:00 ч.
На бара на басейна и на брега от 10:00 ч. до 18:00 ч.
Сладолед: 16:00 - 17:00 ч. / в пласмасови кофички, на самообслужване /
Анимация всеки ден: различни игри, състезания, демонстрации и др.
Правила на хотела: Може да се взима само по една напитка. Програмата на ALL Inclusive свършва в 23:00 ч. - след това напитките се заплащат. Програмата на всеки турист започва след настаняването и завършва в 12:00 ч. в деня на отпътуването. Хавлиите от стаята не могат да се използват за плаж. Туристите не могат да си запазват шезлонги, ако не присъстват в момента там. Влизането на децата в басейна без бански е забранено.
В началото и края на сезона хотелът си запазва правото да променя програмата на екипа за анимация в случай на някакво сппециално мероприятие в хотела / като сватба например /.

Дати на отпътуване:
10.07 - 17.07.2016г.
28.08 - 04.09.2016г.
18.09 - 25.09.2016г.

1 ДЕН: Отпътуване от София в 6:00 часа от Стадион Васил Левски по маршрут: Кулата - Солун - Лариса - Ламия - Халкида - Еретрия. На острова се преминава чрез мост. Настаняване в хотел Stefania Beach 3* - с. Амаринтос. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание Екскурзия из острова с разглеждане на гр. Еретрия и столицата на о-ва Халкида. Еретрия- могъщ град-държава в древността, вторият по значение след столицата на острова. Жителите му участват в Троянската война заедно с Халкида и в периода около 6 век пр. Хр. е бил главна морска сила, създала много колонии в Антична Гърция, Италия, Тракия и Сицилия. Разглеждане на Археологическия музей, Къщата с мозайките от 4 век пр. Хр. Свободно време. Халкида - градът на свещения извор Аретуса. Името му означава - мед, бронз, благодарение на обработката на които, той просперира много. Основаното в древността селище Маника се идентифицира с праисторическа Халкида по време на микенския период. Писмени сведения за него намираме при Омир в Илиада, където е описан като един от активните участващи в троянската война градове-държави. Интерес представляват новият и старият мост, кметството и „червената къща" - построени в неоколониален стил, джамията с колекцията от византийски икони, средновековната църква Св.Параскева, акведукта и крепостта Карабаба. Свободно време за обяд. Тук са едни от най-известните рибни таверни, градът се гордее с множество черупчести морски деликатеси, включително с уникалните „Каменни тръбички"-морско мекотело приличащо на мида с дълга плоска черупка. При повече късмет ще наблюдаваме и феномена в протока Еврип, единствен по рода си в света. Водата в този естествен канал сменя течението си на всеки 6 часа от юг на север и обратно. Това прави канала да прилича на река с множество водовъртежи в момента на смяната на течението. Според легендата именно през този канал е преминал корабът на Язон по пътя в търсене на Златното руно. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание Екскурзия до гр. Атина - столицата на Гърция и разглеждане на забележителностите на града с професионален екскурзовод на български език - арката на Адриан, площад Синтагма, Парламента, Президентския дворец, църквата „Метрополис", паметника на незнайния войн, Академията. Посещение на Акропола. Свободно време в Атина. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание Екскурзия до Лимни и Прокопи - две селища на острова, които също си заслужава да се посетят. Лимни - живописно селище, амфитеатрално разположено на северния залив на Евия с прекрасни тавернички и кафетерии. Неговите жители са едни от първите участници във въстанието срещу турското робство 1821 г. В Прокопи ще посетим църквата с нетленните останки на чудотвореца Св. Иван Руски - покровител на острова. Стотици вярващи посещават това място, където и до ден днешен се случват чудеса. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН: Закуска. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта.

Цените са на човек в двойна стая, в евро и се заплащат в лева по курс 1,96.

Пакетните цени включват:

- транспорт с лицензиран автобус 3*
- 7 нощувки на полупансион (закуски и вечери)
- безплатно ползване на шезлонги и чадъри на плажа и басейна
- медицинска застраховка с асистънс*
- екскурзовод/ водач от фирмата организатор

Пакетните цени не включват:
- екскурзия до Атина с местен екскурзовод: 25 евро (при минимум 20 участника)
- входни такси за музеи и туристически обекти: Акропол - 20 евро
- екскурзия до Лимни и Прокопи: 15 евро (при минимум 20 участника)
- Екскурзия до Еретрия и Халкида - 15 € възрастенЗа Гърция

Гърция е разположена в Европа, в южната част на Балканския полуостров. Климатът субтропически или също средиземноморски. Зимата е хладна и влажна, а лятото е горещо и сухо. Често през лятото стават пожари. Най-големите реки са Бистрица, Струма, Вардар, Места и Марица. Големите езера в Гърция са Преспанско езеро, Лъгадинско езеро и Бешичко езеро.

Виж повече информация

Свържете се с нас

За връзка с нас:
тел. 0879 46 80 45

Skype Status Starry Travel